Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Οι αιτίες της ανδρικής απιστίας




Τι ωθεί τους άνδρες να απατούν τις συντρόφους τους;






 Αυτό είναι το αντικείμενο της έρευνας του σύμβουλου γάμου Γκάρυ Νιούμαν που επιχείρησε να ρίξει «φως» στα αίτια της ανδρικής απιστίας και όχι μόνο.
Στην έρευνα του που δημοσιεύεται στο βιβλίοThe Truth About Cheating, ο Νιούμαν πήρε συνέντευξη από δείγμα 200 άπιστων και κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα:
Το 48% των ανδρών θεωρεί την ελλιπή συναισθηματική κάλυψη ως πρωταρχική αιτία για την απιστία. Παρότι οι περισσότεροι θεωρούν ότι πίσω από την απιστία κρύβονται «σεξουαλικά» κίνητρα, μόνο το 8% των ερωτηθέντων προέβαλλε ως αιτία της απιστίας την μη «σεξουαλική» ικανοποίηση. Ο Νιούμαν θεωρεί ότι και οι άντρες έχουν συναισθηματικές ανάγκες, παρότι δεν τις εκφράζουν ανοιχτά, όπως οι γυναίκες.
Το 66% των άπιστων ανδρών εκδηλώνει ενοχικά αισθήματα κατά τη διάρκεια της παράλληλης σχέσης, ενώ σχεδόν το 100% εύχεται να μην είχε απατήσει ποτέ τη σύντροφό του. Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως η ενοχή δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, καθώς οι άνδρες συνηθίζουν να διαχωρίζουν τα συναισθήματα από την πράξη.
Το 77% των άπιστων ανδρών έχουν έναν καλό φίλο που απάτησε τη σύντροφό του. Η συναναστροφή «άπιστων» φίλων καθιστά την απιστία ως φυσιολογική συμπεριφορά και την αναδεικνύει ως πραγματική δυνατότητα.

Πηγή: WebMD