Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Το Photoshop στην υπηρεσία της NASA ...





... για κάλυψη στοιχείων (;)








Θεωρητικοί που πιστεύουν στις συνομωσίες περί εξωγήινων είναι πεπεισμένοι πως έπιασαν τη NASA «στα πράσα» να αποκρύπτει στοιχεία που αποδεικνύουν πως δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν.
Ένα βίντεο, που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες στο Youtube, δείχνει πώς μία εικόνα των δορυφόρων του Κρόνου, Διώνη και Τιτάνας, που τραβήχτηκε από το διαστημικό σκάφος Cassini, έχει υποστεί επεξεργασία στο Photoshop, πριν να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διαστημικής Υπηρεσίας.
Στο συγκεκριμένο βίντεο, ο «DominatorPS3» μετέβαλε τα επίπεδα φωτεινότητας της εικόνας και εμφανίστηκε ένα «τεράστιο» αντικείμενο πίσω από τον μικρότερο δορυφόρο, τη Διώνη.
Στην εικόνα είναι εμφανή τα σημάδια επεξεργασίας, που απάλειψαν την πολύχρωμη αύρα του αντικειμένου.
«Πλέον έχουμε περισσότερα αδιάψευστα στοιχεία, που αποδεικνύουν πως η NASA και η κυβέρνηση συγκαλύπτουν την αλήθεια,» δήλωσε ο DominatorPS3.
Η υπεύθυνη για την επεξεργασία της εικόνας, Emily Lakdawalla, έσπευσε να αποκαταστήσει την αλήθεια, υποστηρίζοντας πως χρειάστηκε να κάνει αλλαγές εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο τραβάει το Cassini τις φωτογραφίες.
«Το Cassini τραβάει έγχρωμες φωτογραφίες αποτυπώνοντας τρεις διαδοχικές φωτογραφίες μέσω κόκκινών, πράσινων και μπλε φίλτρων,» δήλωσε η ίδια.
«Στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των τριών καρέ, η Διώνη μετακινήθηκε, επομένως εάν έκανα ένα απλό χρώμα σύνθετο, θα μπορούσα να κάνω τον Τιτάνα να φαίνεται σωστά, αλλά όχι και τη Διώνη, ή το αντίθετο. Γι' αυτό, ευθυγράμμισα τη Διώνη, έκανα τις αλλαγές και στη συνέχεια ευθυγράμμισα τον Τιτάνα. Χρειάστηκε να λάβω υπόψη τα ελλείποντα κομμάτια της σκιάς όπου τα κομμάτια της Διώνης ήταν σε δύο από τα τρία κανάλια.»
Η ίδια εξήγησε περαιτέρω τη διαδικασία στο Planetary.org αλλά φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή για τους κυνηγούς εξωγήινων και ειδικά για τον DominatorPS3.
«Ευχαριστώ για την ενημέρωση και την επεξήγηση,» γράφει ο ίδιος σε σχόλιό του στο βίντεο.
«Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να είμαι σκεπτικός γιατί θα μπορούσε κάποιος να την έχει διατάξει να κόψει ή να κρύψει κάτι. Ευχαριστώ, όμως, που έδωσε αυτή την πληροφορία για να την διαβάσουν και άλλοι. Δεν προσπαθώ να πείσω τον κόσμο γι' αυτά που πιστεύω εγώ.»

News.com.au